افراد از نظر نوع مزاج به چهار دسته تقسیم می شوند: 1)افراد صفراوی مزاج 2) افراد سوداوی مزاج 3) افراد بلغمی مزاج 4) افراد دموی مزاج 

صفراوی 
صفرا ترشحات کبد است که رنگ آن زرد که جزء آتش بوده گرم و خشک است و گرما زیاد تولید می کند.ph~8.5 است 

بیماری صفرا 
کسانی که صفرا زیاد تولید می کنند - سر درد – شقیقه نبض میزند -زردی سفیدی چشم – سیاهی رفتن چشم – سرگیجه - طعم دهانشان تلخ شده ترش کردن گلو وقتی صفرا داخل معده بیاید –تشنگی- سوزش جگر زیر دنده راست آنها خیلی گرم است و حداقل دو درجه تب دارند و لبهای آنها دچارخشکی بوده پوست سرشان ترک خورده و می سوزد و بعنوان شوره و حتی ریشه مژه و دور پلک سوخته و پوسته پوسته می شود – پوست زبر – رنگ ادرار زرد تیره –ابرو میریزد – علاقه زیاد به آب یخ و یخ – تند خو بهانه گیر -موها تکه تکه میریزد. – دیدن خواب هولناک افتادن از بلندی جنگ و ستیز 
علت: 
غذاهای چرب و شیرین صفرا را زیاد می کند. 
غذای مضر برای صفرا مزاج ها: 
پرخوری – بعد از غذای مختصر دوباره غذا خوردن – آش رشته – ماکارونی سیر (مطلقا نخورید مزاج کبد گرم و تر است و سیر تبدیل به آتش شده و بیمار حالش بد می شود)-شیرینی  
درمان: 
انار و شاتوت بهترین دارو است – زرشک – تمشک – زردآلو – هلو – خیار کاهو – هویج – روغن زیتون – کنجد – سیب – گلابی – سوپ جو – کدو خورشتی – خوراک قارچ – کدو حلوایی – اسفناج – گشنیز – نخود فرنگی – عدس - ماش - جو دو سر – لیمو عمانی  

سوداوی 
سودا سرد و خشک از جنس خاک و رسوب خون است و PH=6 است و در طحال تولید می شود و طحال را فعال می کند. PH خون باید بالای 7 باشد و اگر به 7 برسد به حالت اغماء و غش می رود) اگر سودا زیاد شود طعم دهان شور می شود – بوی عفونت دهان و کابوس می بیند و دچار افسردگی و خستگی – خود خوری – فکر زیاد بدون آنکه بداند – لاغری – بی نشاطی – یبوست شدید هفته ای یک بار– مدفوع قیری و سیاه – سوزش هنگام دفع ادرار – ادرار تیره خاکستری می شود – حالت تهوع– حس تاریکی چشم و شب کوری – تیرگی رنگ پوست و صورت – سوزش معده– خارش زیاد بدن وترک خوردن پوست – قلنج معده 
علت 
غذا های مانده و بیات و شور و نمک سود سودا را زیاد می کند 
غذای مضر برای سوداوی مزاج ها 
عدس - نوشابه با غذا - ماهی دودی – غذای مانده و بیات – نمک سود – خیار شور – گوشت پیر (رنگ قرمز تیره) – پنیر نباید بخورند 
درمان 
خوردن غذای گرم و تر – ملین – سوپ جو (با پاچه گوسفند – کمی زنجبیل زعفران) بعد از سلامتی عسل و قدومه شیرازی مرتب استفاده کنید – توت با آب گرم طهارت کند- –انجیر – خرما – کشمش – هل – دارچین – زیره زعفران 

بلغمی 
بدن علیه خودش انقلاب می کند و رماتیسم مفصلی می آورد .مثل کشک و آب یا سفیده تخم مرغ است ومربوط به سیستم لنفاوی یا سیستم ایمنی یا است.از جنس آب وسرد و تر است و کسانی که سردی زیاد بخورند (ماست ترشی)بلغم فعال می شود. وزیر چشم پف کرده - مزه دهانشان ترش می شود – پوست شل و ول و سفید و آبکی می شود – پوست مقطعی سفید می شود (برص) و موها زود سفید می شود و مو – لک قهوه ای در سفیدی چشم و سردی دست وپا و پا درد و زانو درد – لرزش دست و پا (پارکینسون) دیر هضم شدن غذا – درد معده – تنگی نفس موقع خوردن غذا - قلنج می کنند و دوست دارند ماساژ بدهند و درد کمر و بین شانه ها و گرفتگی ماهیچه پشت گردن - کسل و خواب آلود – جاری شدن آب از دهان در خواب – دچار تپش قلب وقتی از خواب بیدار می شود - رقیق بودن آب بینی – ترشح بینی – سرفه زیاد - فراموشی – دفع ادرار زیاد همراه با فشار ضعف مثانه . 
علت: 
غذاهای لبنیات و ترشی و سرکه بلغم را زیاد می کند. 
غذای مضر برای بلغمی مزاج ها: 
لبنیات – ترشی – لیته – شور – سیب زمینی – عدس – قارچ – گوشت گاو و گوساله – گوشت سفید(برای رماتیسمی ها بد بوده و درد را زیاد می کند)- چای – قهوه – نسکافه – میوه ترش و کال – نارنگی – کیوی – گرمک(سرد است) – خیار پوست کنده – لیمو شیرین – سوپ جو با زنجبیل 
درمان: 
گوشت (شتر – گوسفند - کبوتر – سار – گنجشک) – ادویه جات (هل – دارچین – زنجبیل – زیره – زعفران – زنیا – سرنجان – خولنجان – سیر- موسیر – خردل) - سبزیجات(کرفس – نعناع – ریحان – جعفری – ترخون – مرزه) - کلم – مارچوبه – هویج - کدوحلوایی - لیمو ترش – گندم – نخود – گردو هندی – قدومه شیرازی 

دموی  
از جنس هوا و گرم وتر است وبرای رساندن غذا واکسیژن به سلولها است.و اگر زیاد شود مزه دهان شیرین می شود- سر سنگین شده – – چرت زدن کم حواس –کش آمدن آب دهان – زبان قرمز می شود مثل آنکه رب انار یا زرشک خورده باشد و بدن دچار خارش و دمل و جوش ریز بیشتر در گردن بین کتف شده از لثه خون می آید و مضطرب میشود. 
علت :
پرخوری وخوردن بیش از حد خون را زیاد می کند  
غذای مضر برای دموی مزاج ها: 
پر خوری - بادنجان – غذای نشاسته ای – آب یخ –شیرینی - غذای ممنوعه 
درمان: 
ناشتا (خاک شیر - بالهنگ – تخم ریحان – تخم مل – قدومه شیرازی – بالنگو – اسفرزه) یکی از اینها را در آب بریزید حجمش زیاد می شود و بخورید حرکات دودی روده را زیاد کرده و روده براحتی کار می کند – استفاده از ترشی طبیعی فصل (شاتوت - زرشک – لیمو ترش – آب نارنج – مرکبات) – سوپ جو – نان جو - سالاد با روغن زیتون و آب لیمو قبل از غذا – جوانه ها – سبزی – میوه

منبع:عمو عطار


نوشته شده در یکشنبه بیستم دی 1388 ساعت 11:55 توسط م.کاظمی قهفرخی

 
 

بسم الله الرحمن الرحیم

امام صادق علیه السلام درپاسخ به یک پزشک هندی که گفت پزشگی یادتان دهم:ماسردی راباگرمی وگرمی راباسردی،تری(چاقی)راباخشگی وخشگی راباتری درمان میکنیم وکاررایکسره به خداوامی گذاریم[توکل]وآنچه رسول الله فرمودندانجام میدهیم.

درپایان پزشگ هندی دربارستم گرعباسی آن زمان گفت مگرطب جزاین است که شمامی فرمائید.

غذاهای سردوتر(افرادباطبع سردوتریعنی بلغمی بایداینهاراترک یاترکیب باگرم نمایند.الویت دوم افرادطبع گرم وتر والویت سوم افرادطبع سردوخشگ می باشند)

برنج ، ماست،شیر، تخمه کدو وهندوانه، کاهو،هندوانه،گرمک،کدوخورشتی،مرکبات  وکیوی، هلو،زردآلو، شلیل، قارچ ،ذغال اخته، آش،سوپ،ماهی،کله پاچه،شش،سیراب،سوسیس وکالباس،عدس،گوشت گاو- گوساله وگوسفندماده،قهوه وچای ونسکافه،میوه کال، ساندویچ، شرینی جات،غذاهای سرخ کرده ، خیارشورو..، ترشی ولیته، کره گیاهی وخامه،غذاهای نشاسته ای مانندماکارونی ،آب یخ،سس ورب گوجه فرنگی،ساندویچ وپیتزا غذاهای کارخانه ای وتبلیغی ، سیب زمینی ،خیار ،سوپ جو،نان جو،

غذاهای سردوخشگ،(اینها،الویت اول طبع گرم وتر- الویت سوم طبع سردوترمی باشدوتوسط افرادسردوخشگ نبایدمصرف شودیاترکیب گرددعدس چون افسردگی زااست توسط تمام تیپهابایدمزوّره شود)

ماش ، عدس،گوجه سبز، سنجد، شادونه ، گشنیز، سماق، زرشک ، نارنگی، آبغوره. خاکشیر، ، غوره، ذرت، لیمو ترش، لیموعمانی، ، رب انار، انار ترش، سیب ترش، پرتقال، نارنج، شاه توت، ریواس

غذاهای گرم وتر(الویت اول افرادسوداوی یعنی سردوخشگ- الویت سوم افرادبلغمی می باشند)

گوسفندنر،گلابی ، شفتالو، لبو، شلغم، رازیانه، کنگر،  انواع لوبیا – بادام زمینی – کنجد- تخمه آفتابگردان وخربزه- قنبید(کلم قمری) – خربزه- انگور- طالبی- کدوحلوائی- گیلاس- موز- گوشت مرغ- جگرودل وقلوه

غذاهای گرم وخشگ (داروی افرادبلغمی محسوب میشوندوالویت دوم افرادسوداوی والویت سوم افرادگرم وتر"دموی")سرکه،گوشت شتر،سیب درختی،هویج، نخود،لپه نخود، جوانه گندم ونخود، مغزه ها،سبزی خوردن ، موسیر،کلم ها، پیازخام، مویز، نعنا، پونه ، آویشن ، کرفس، شوید،زیره، پونه،توت خشک،فلفل ها، بادمجان، خرما، دارچین، زرچوبه و زعفران، زنجفیل ، زنیان(رزماری) زیتون ،سیاه دانه، هل، گردکاکائو- کندر

------------------------------

*چون براثرمصرف بیش ازحدغذاهای فریزشده ومنجمدوگوشت گاووفراورده های آن مانندسوسیس وکالباس وهمبرگر وکباب لقمه و...وهمچنین سالاوترشی وماست بابرنج طبع انسانها25%ازگرمی به سردی گرائیده وطبع صفراوی بطورکلی ازبین رفته درعنوان طب صفراوی حذف شد برای اطلاعات بیشتردرموردطبایع به پیوندزیتون 1تگ های طبع هارجوع نمائید.

شاخصه مهم شناخت طبع اگرادرارمامثل آب بی رنگ بودوپوست ماچرب،معمولااضافه وزن هم داریم بلغم (گلبول های سفید)بیش ازمقدارلازم است بایدباغذاهای گرم وخشگ درمان کنیم امااگریبوستی هستیم سوداوی وافکاروسواسی وافسرده می باشیم بایدباغذاهای گرم وتردرمان کنیم .

اگرادرارمازردشامپوئی است وعطش داریم ودرکارها شتاب واغلب اضافه وزن طبع ماگرم وتراست .

خانم هائی که دومرتبه سزارین شده اندطبق تحقیقات آقای رضامنتظرایرانشهری طبعشان سردوتراست

منبع: http://zatun5.persianblog.ir/


نوشته شده در پنجشنبه هفدهم دی 1388 ساعت 22:25 توسط م.کاظمی قهفرخی


همه‌ی افراد حرفهای تو را می‌شنوند، دوستان به حرفهایی که می‌زنی گوش می‌دهند ، ولی دوستان واقعی به حرفهایی که نمی‌زنی گوش می‌دهند

کل مطالب
عاقبت شخصیت‌های کارتونی
نقش رنگها در زندگی ما
طالع يا فال بيني ابجدي
حقیقت عشق
غذای طبع های بلغمی،سوداوی،دموی*
انواع مزاج
نظر دهید
نحوه تاثیر گذاری سنگها
رایحه درمانی
رنگ انار
پروانه ی وجود
تاریخچه کاراته
دانشجو در ملل مختلف
خرگوش فیگوری
هاله نورانی
تبلیغات وبلاگی خیلی .......
انیمیشن غیر حرفه ای
44 عدد از انواع بازی های فلش
موزیک1
عکس های هنری
قطعه ای از مثنوی معنوی
آرشیو حشرات
آرشیو تفنگ
آرشیو قانون جاذبه و ...
رازهایی درباره....
sogand
ختم به خیر می شوم من از گذر یک گلوله ی داغ و سرخ
لبخند بزن... بی انکه بدانی چرا!
گرد و خاک
دنیا
احساس
روانشناسی رنگها در طراحی صفحات وب
؟
حرکت زیدان از دید آلمانی ها
گورستان سربازان آمريكايي كشته‌شده در عراق
قانون ذهن
تصاوير تبليغاتی جالب
به آسمون نگاه کن
یادم باشد!!!
هدايت کرد
وحالاچندتاطرح
نادیده گرفتن
راستی میدونید نتیجه دزدی از این وبلاگ چیه
یا امام حسین
50 روش برای حالگیری
اسرار ازل را نه تو دانی و نه من
فرض کنید یک شبانه روز دنیا مال شما باشه
خودشناسی
dasthaye honarmand
سپندارمذگان
روانشناسی شخصیت…
بارکد طبیعی
آیا...
پیشگویی های درخت سخنگو بر دار قالی
خواص درمانی روانی بعضی از کانی ها
بهار از راه می رسه
طالع بینی
کاش...گاهی...اما...
چطور لپ تاپ بخریم؟
سپر نامرئي در مقابل امواج منفي
پیش گفتاری برهاله و هاله بینی
پیش گفتاری برهاله و هاله بینی
.: هاله بینی :.
(قسمت دوم) تـتشعـشعات بدن
این نیز بگذرد
نجات عشق
برفدانه ها
عکسهایی از کار روی صورت
موضوع: چشم سوم
گزیده از گفته ها و گوهرهای زیبای جمع آوری شده از ع
روش کلفت . نازک . . خش دار کردن صدا
حرف های زیبا
تولد
رنگ درماني و رايحه درماني و موسيقی درمانی ۱ | ماور
چند سخن به یاد ماندنی
گوهر‌ها و خواص درماني آنها
خاصيت انواع پرتوها
افراد دروغگو را بشناسید!
خط خطی
● هـالهٔ نورانـی انسان
عود و خواص آن
اگر جوینده ای نزد تو آمد
به شیوه ی خود زندگی کن،
خود آگاهي را تجربه كنيد
سكوت جوابيست
تست خودشناسی(انگشتر)
تحقیقی در مورد طلسم
به خود ببالید و بگویید :
چشمهای وجودم
زندگی بدون قیدوشرط
بالاخره فهمیدم چه باید کرد
روانشناسی از روی تاریخ تولد افراد!
مگس ها
انواع عطر و آنچه درباره عطرها نمي دانستيد
آخرين مطالب نوشته شده
پروانه ی وجود
فیلم بسیار هنری رنگ انار
رایحه درمانی
نحوه تاثیر گذاری سنگها
انواع مزاج
آرشيو مطالب
مهر 1389
خرداد 1389
اردیبهشت 1389
اسفند 1388
دی 1388
آذر 1388
آبان 1388
خرداد 1388
اردیبهشت 1388
بهمن 1387
دی 1387
آبان 1387
مهر 1387
شهریور 1387
تیر 1387
اردیبهشت 1387
فروردین 1387
اسفند 1386
بهمن 1386
دی 1386
آذر 1386
آبان 1386
مهر 1386
شهریور 1386
مرداد 1386
تیر 1386
خرداد 1386
اردیبهشت 1386
فروردین 1386
اسفند 1385
بهمن 1385
دی 1385
آذر 1385
آبان 1385
مهر 1385
شهریور 1385
آرشيو
پيوندها
فرخشهر
دانشكده صدا و سيما
ماوراء الطبیعه و انرژی درمانی به روایت ناوال آرش کبير
علم جفر
متافیزیکی
لوتوس آبی
خواص درمانی سنگها
استاد بهزاد
بازتاب
ويدامحسنی
پايگاه هنري
مداد سیاه من ...
گلبرگ
dostan
دانلود کتاب
دانلود آهنگ به ترتیب حروف الفبا
فال تاروت
رنگين كمان شادي
استاد علي حاجي بلند
مد و زيبايي
گالري بهروز
لینکستان سایت های مهم